Breien het gereedschap

BreipennenBreien : Het Gereedschap

Je hebt niet veel gereedschap nodig om te kunnen breien.  Het enige dat je nodig hebt zijn breinaalden.  Breinaalden zijn te koop in verschillende uitvoeringen.  Meestal zijn ze van metaal met een kunststof afwerklaag tegen het roesten.  Tegenwoordig zijn ze echter ook te vinden in plastic en van hout.

Men heeft keuze uit verschillende diktes en lengtes.  Een nummer geeft de dikte aan en staat voor het aantal mm van de doorsnede.  Dus een hoog nummer duidt een dikke breinaald aan, terwijl een laag nummer een dunne naald aangeeft.

Het materiaal waarmee u gaat breien en het soort steek dat u wenst te gebruiken bepaalt de dikte van de breinaald.  De lengte hangt van van persoonlijke voorkeur, maar voor een breed breiwerk heeft men natuurlijk lange pennen nodig.

Breinaalden hebben meestal een knop aan het eind waarop het nummer staat aangegeven.  Deze worden per twee verkocht.   Om te kunnen rondbreien worden er 4 lange naalden zonder knop gebruikt.  Voor handschoenen en kousen bestaan er speciale korte naaldjes.

Er bestaat ook een techniek waarbij men gebruik maakt van twee korte breinaalden die verbonden zijn met een stevige, plastic draad.  Met dit gereedschap kan je steeds maar in het rond breien zonder ooit de naalden te moeten verwisselen.

Sommige mensen maken ook gebruik van een grote veiligheidsspeld om te breien.  Deze is erg handig om steken die een poosje in rust moeten blijven, vast te houden.

Voor het breien van kabels maakt men soms ook wel eens gebruik van kleine gebogen breinaalden.  Deze maken het makkelijk om kabels te breien, door hun beperkte omvang zijn ze een stuk handiger.

Voor een beginnende breier zijn al deze spullen uiteraard verkrijgbaar in de speciaalzaak.  Wens jij ook onmiddelijk te starten met breien, klik dan hier

This entry was posted in Breien, Breien voor beginners and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *